Όταν ο Γ. Παπανδρέου απέρριπτε το κούρεμα χρέους

Όταν ο Γ. Παπανδρέου απέρριπτε το κούρεμα χρέους

«Φωτιές» ανάβει το ντοκουμέντο του ρεπόρτερ Μιχάλη Ιγνατίου, το οποίο έφερε στο φως το «Έθνος», και σύμφωνα με το οποίο ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε αρνηθεί πρόταση του Ντομινίκ Στρος-Καν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για «κούρεμα» χρέους.

Τα απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, που έχει στην κατοχή του ο Μιχάλης Ιγνατίου και θα δημοσιευθούν στο υπό έκδοση βιβλίο του, αποκαλύπτουν πως «η αναδιάρθρωση του χρέους απορρίφθηκε από τις ίδιες τις ελληνικές Αρχές.

Επιπλέον, στη σελίδα 49 της έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2013 αναφέρεται ρητά ότι «η ίδια η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ήταν αντίθετοι με την αναδιάρθρωση του χρέους λόγω ανησυχιών σχετικά με το πολιτικό κόστος στο εσωτερικό, επιπτώσεων στα συνταξιοδοτικά ταμεία και επιμολύνσεις…», ενώ στη σελίδα 27 της ίδιας έκθεσης υπογραμμίζεται ότι «τις παραμονές του προγράμματος οι (ελληνικές) Αρχές απέκλεισαν την αναδιάρθρωση του χρέους ως μια κόκκινη γραμμή (red herring)».

Αν είχε γίνει τότε το «κούρεμα», η χώρα μας εκτιμάται ότι θα γλίτωνε περί τα 110 δις ευρώ. Αλλά δεν έγινε. Και κάποια στιγμή θα πρέπει οι υπεύθυνοι (και κυρίως ο Γ. Παπανδρέου) να λογοδοτήσουν για αυτό.

πηγή: http://www.koutipandoras.gr/article/104557/otan-o-g-papandreoy-aperripte-koyrema-hreoys

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s