Οι Ηρακλειώτες κλείνουν επιχειρήσεις και επενδύουν σε καφετέριες και ψησταριές

Οι Ηρακλειώτες κλείνουν επιχειρήσεις και επενδύουν σε καφετέριες και ψησταριές5

Πλήρης επιβεβαίωση από τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο χθεσινό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το CretePlus.gr σχετικά με το κλείσιμο των επιχειρήσεων στο Ηράκλειο και την επένδυση σε σουβλατζίδικα και καφετέριες από μεριάς των επιχειρηματιών.

Η οικονομική κρίση και η δυσπραγία των πολιτών, οδηγεί σε αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, καθώς ο Έλληνας μπορεί ακόμη να δίνει σχετικά εύκολα τα 2-3 ευρώ που κοστίζει ο καφές ή το σουβλάκι.

Με σημερινή ανακοίνωση το Επιμελητήριο Ηρακλείου, δίνει στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία από το άνοιγμα και το κλείσιμο επιχειρήσεων τα δύο τελευταία χρόνια, και το χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές επιχειρήσεις από αυτές που άνοιξαν είναι καφετερίες.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε αρνητικά επίπεδα αλλά ελαφρώς βελτιούμενη διαμορφώθηκε η κατάσταση στην αγορά της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου το  2013 σε σύγκριση με το 2012, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία  εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του περασμένου έτους  ενεγράφησαν στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου 1.491 επιχειρήσεις και διεγράφησαν 1.615. Κατά το 2012  είχαν σημειωθεί 1.493 εγγραφές και 1.983 διαγραφές.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του 2013 στο Τμήμα Εμπορίου έγιναν 513 εγγραφές και 551 διαγραφές, στο Τμήμα Εξαγωγών δεν υπήρξε καμία εγγραφή, αλλά διεγράφησαν 6 επιχειρήσεις και στο Τμήμα Τουρισμού ενεγράφησαν  38 επιχειρήσεις και διεγράφησαν 49.

Μεγάλες αποκλίσεις ωστόσο σημειώθηκαν στο Τμήμα Μεταποίησης, όπου σημειώθηκαν 192 εγγραφές και 466 διαγραφές,  και στο Τμήμα Υπηρεσιών, στο οποίο ενεγράφησαν 748 επιχειρήσεις και διεγράφησαν  543.

Κατά το  2012 στο Τμήμα Εμπορίου είχαν εγγραφεί  486 και διεγράφησαν 710 επιχειρήσεις, στο Τμήμα Εξαγωγών είχε εγγραφεί μια επιχείρηση και είχαν διαγραφεί 10, στο Τμήμα Τουρισμού είχαν εγγραφεί 37 επιχειρήσεις και είχαν διαγραφεί 62, ενώ στο Τμήμα Μεταποίησης είχαν γίνει 323 εγγραφές και 589 διαγραφές και στο Τμήμα Υπηρεσιών 646 εγγραφές και 612 διαγραφές.

πηγή: http://www.apodimoi-krites.gr/news/koinonia/oi-irkaleiotes-kleinoyn-epiheiriseis-kai-ependyoyn-se-kafeteries-kai-psistaries/cretalive.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s