Οι επιστήμονες αποφαίνονται: Τέλος στα γυμναστήρια, το σεξ «καίει» καλύτερα τις θερμίδες

Οι επιστήμονες αποφαίνονται: Τέλος στα γυμναστήρια, το σεξ «καίει» καλύτερα τις θερμίδες

Οι επιστήμονες αποφαίνονται: Τέλος στα γυμναστήρια, το σεξ «καίει» καλύτερα τις θερμίδες

Ποιος νοιάζεται για τα παραπανίσια κιλά των Χριστουγέννων, όταν έχει… έτερον ήμισυ, ένα άνετο κρεβάτι και ιδέες για ερωτικά παιχνίδια; Δεν χρειάζεται καν να τρέχει κανείς στα γυμναστήρια ή να ανεβοκατεβαίνει βουνά τρέχοντας. Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά, έπειτα από πρόσφατη μελέτη τους, αποφάνθηκαν πως το σεξ είναι σχεδόν το ίδιο ωφέλιμο, για το κάψιμο των θερμίδων, με το τρέξιμο μισής ώρας στο βουνό.

Στη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 21 ετερόφυλα ζευγάρια ηλικίας μεταξύ 18 και 35 από το Μόντρεαλ και τους ζήτησε να κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα .

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου , ​​οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτελέσουν τις συνήθεις σεξουαλικές τους δραστηριότητες και απλώς τους ζητήθηκε να μην πίνουν και χρησιμοποιούν ναρκωτικά ή φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία . Μετά από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα , τα ζευγάρια στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για να καταγράψουν την απόλαυσή τους .

Κατά την έναρξη της μελέτης, τα ζευγάρια έτρεξαν επίσης σε διαδρόμους για μισή ώρα, ως μέρος μιας συνεδρίας άσκησης αντοχής και φορούσαν… μπρατσάκια για τη μέτρηση των ενεργειακών δαπανών τους και του μεταβολισμού τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες έκαψαν 3.1 θερμίδες ένα λεπτό τη στιγμή που έκαναν σεξ , και 7,1 λεπτό όταν έτρεχαν στο διάδρομο . Οι άνδρες έκαψαν 4,2 θερμίδες ανά λεπτό , σε σύγκριση με 9,2 στο τζόκινγκ . Ωστόσο , ορισμένοι από τους άνδρες που χρησιμοποιείται περισσότερη ενέργεια για σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του σεξ από ότι ενώ έτρεχαν στο διάδρομο .

Η επικεφαλής της μελέτης, συγγραφέας Julie Frappier, κατέληξε: «Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί δυνητικά να θεωρηθούν , κατά καιρούς, ως μια σημαντική άσκηση. »

Ίσως όπως ήταν αναμενόμενο , σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες ( 98%) βρέθηκε το σεξ πιο ευχάριστη δραστηριότητα από το διάδρομο και 81% είπαν ότι αισθάνθηκαν υψηλά επίπεδα προσωπικής ευχαρίστησης από την ανάληψη σεξουαλική δραστηριότητα .

Πηγή: Οι επιστήμονες αποφαίνονται: Τέλος στα γυμναστήρια, το σεξ «καίει» καλύτερα τις θερμίδες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/138252#ixzz2pzK8Tff8

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s