Με συνοπτικές διαδικασίες το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού

ÔÏ ÊÅÍÔÑÉÊÏ ÊÔÇÑÉÏ ÔÇÓ ÄÅÇ ÓÔÇÍ ÏÄÏ ×ÁËÊÏÊÏÍÄÕËÇ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Με την απευθείας πώληση σε επενδυτή μεγαλύτερου ποσοστού, που φτάνει στο 66%, χωρίς καμία συμμετοχή της ΔΕΗ, και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, δρομολογείται από την κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες και προφανή σπουδή, η παράδοση σε ιδιώτες των υποδομών και δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού της χώρας.
ροποποιώντας το σχέδιο της κυβέρνησης που κατακυρώθηκε με πράξη υπουργικού συμβουλίου τον Ιούλιο, η σήμερα κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) δεν θα αποσχιστεί σε δύο φάσεις (α΄ φάση: έως 49%, με είσοδο επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ανάληψη management μέχρι το τέλος 2013, β’ φάση: συμβατική υποχρέωση απόκτησης από τον προτιμητέο επενδυτή επιπλέον ποσοστού έως 51%, μέχρι το β’ τρίμηνο 2014), όπως προβλεπόταν αρχικά. Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του προηγούμενου σχεδιασμού έχει καθυστερήσει ήδη αρκετούς μήνες, αφού προβλεπόταν ότι η εκτέλεση της «συναλλαγής» της α’ φάσης θα ολοκληρωνόταν έως τον Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με σχετικό σχέδιο νόμου, που έθεσε χθες το ΥΠΕΚΑ σε δημόσια διαβούλευση τεσσάρων ημερών, μέχρι την Παρασκευή 20/12, «θα γίνει τελικά πώληση και μεταβίβαση μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 66% του μετοχικού κεφαλαίου της σε επενδυτή». Αναφέρεται δε ότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (του 66%) του ΑΔΜΗΕ, με τον προτιμητέο επενδυτή που θα έχει επιλεγεί θα λάβει χώρα μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου του 2014…

18.12.2013

http://www.avgi.gr/article/1522139/me-sunoptikes-diadikasies-to-xepoulima-ton-diktuon-metaforas-ilektrismou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s