Στη ΝΕΡΙΤ μέσω ΔΤ

ρρρρ
Επόμενος στόχος, η εκπομπή σήματος και από εκεί αλλά και η λειτουργία ορισμένων περιφερειακών ραδιοσταθμών.
Ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, εκκένωση και των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Επόμενος στόχος, η εκπομπή σήματος και από εκεί αλλά και η λειτουργία ορισμένων περιφερειακών ραδιοσταθμών

Η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ, έχει πλέον ξεκινήσει, καθώς Εποπτικό και Διοικητικό Συμβούλιο έχουν ήδη έτοιμο το σχετικό οργανόγραμμα και ετοιμάζονται προκηρύξεις θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών σχεδιάζεται η εκκένωση και των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ετοιμαστεί και από εκεί εκπομπή σήματος (ΔΤ-Θ), ενώ γίνεται προεργασία και για τη λειτουργία ορισμένων περιφερειακών ραδιοσταθμών. Πάντως, εντός του επόμενου 10ημέρου η Δημόσια Τηλεόραση θα μετακομίσει ολοκληρωτικά στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την κάλυψη της ευρωπαϊκής προεδρίας. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν πρόκειται να προσληφθούν και οι 1.400 (της δεύτερης προκήρυξης για τη ΔΤ), παρά τη συμφωνία που υπήρχε από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες προσλήψεις (στοχευμένες όπως λένε) προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα όμως με τις ανάγκες που θα υπάρχουν και όχι με βάση τις εξαγγελίες περί πρόσληψης των 1.400, όταν θα εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και οι εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης.

Κατά τα λοιπά, το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ φαίνεται να βρίσκεται πλέον στο στάδιο της τελικής έγκρισης, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες αναμένεται να εκδοθούν και οι σχετικές προκηρύξεις. Και δεν πρόκειται να βγει μόνο, όπως αρχικά ακουγόταν, η προκήρυξη για τους διευθυντές της ΝΕΡΙΤ που θα αναλάβουν και τις ομάδες εργασίας για να «χτιστεί» λειτουργικά ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αλλά και αυτές που αφορούν προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Οπως προβλέπεται, για το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό θα ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ. Για δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, όμως, η διαδικασία θα είναι διαφορετική (και μέσω προσωπικών συνεντεύξεων), καθώς οι συγκεκριμένες ειδικότητες δεν υπάγονται στη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, προβλέπεται η πρόσληψη τελικά περίπου 700-750 ατόμων με σύμβαση αορίστου χρόνου, ενώ άλλοι 650 έως 750 θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβόλαια κ.ά., ενώ συνολικά το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ δεν θα υπερβαίνει τους 1.350-1.450 εργαζόμενους.

s.maniatis@efsyn.gr
http://www.efsyn.gr/?p=151764

Σχολιο :
ΟΧΙ στην εκκένωση και των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.
Φτάνει πια…… όχι άλλο κοινοβουλευτικό φασισμό όχι στην κατάργηση του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφώνου……!!!!!!
ΟΧΙ στον κοινωνικό αυτοματισμό …..!!!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s