Φ. Κουβέλης: Δεν υπάρχει αποστασία- θα συνεργαζόμουν μετεκλογικά σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αποκρούει τις θεωρίες του Ευάγγελου Βενιζέλου περί αποστασίας και για πρώτη φορά υπερασπίζεται ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει απόψε στο Action 24 στην εκπομπή «Ανασκόπηση Σήμερα» που παρουσιάζει ο Βασίλης Ταλαμάγκας.

Στο βίντεο που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ο κ. Κουβέλης απέκρουσε τις θεωρίες περί αποστασίας λέγοντας πως η κίνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλέσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταψηφίσουν την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποστασία.
Όσον αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ότι «στη χώρα μας χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας» και άφησε απολύτως ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Όχι δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε μία πολιτική παρέμβαση, ζητώντας τους βουλευτες της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους και να ενεργήσουν διαφορετικά. […]
Ο Τρόπος που έγινε αυτό από την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ήταν ορθός αλλά σε καμία περίπτωση, αποστασία. Τα λεγόμενα περί αποστασίας οδηγούν σε άλλους συνειρμούς και ουσιαστικά όταν αναδεικνύεται μία τέτοια πολιτική πρακτική – με την οποία διαφωνώ – από τη μεριά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως αποστασία τότε , εξ αντικειμένου και πέρα από προθέσεις, διαμορφώνεται κλίμα για πραγματική ρευστοποίηση της πολιτικής ζωής»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ανοιχτός κ. Πρόεδρε, ο Φώτης Κουβέλης στο μέλλον, αν οι εξελίξεις το φέρουν έτσι, ώστε να συμμετάσχει με την ΔΗΜΑΡ σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς;

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Η ίδια η ζωή έχει εγκαταλείψει αυτές τις κυβερνήσεις. Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012. Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική. Να γίνεται κτήμα της ελληνικής κοινωνίας που επιδιώκει η χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν το απορρίπτετε

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βεβαίως

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/131111#ixzz2l4oaAHU1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s