Φοροδήμευση της ακίνητης περιουσίας.. έμμεση κατάργηση του δικαιώματος ιδιοκτησίας

IMG_3424[1]

Η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ουσιαστικά καταστρατηγεί το δικαίωμα ιδιοκτησίας του άρθρου 17 του Συντάγματος καθώς συνιστά μια εμμέσως επιβληθείσα φοροδήμευση του συνόλου της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

όταν έκαστος εξ ημών αδυνατεί με την επαχθή υπέρμετρη φορολόγηση να ανταποκριθεί, να διατηρήσει και να συντηρήσει την οικογενειακή και ατομική του περιουσία, οδηγείται αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, στην αδυναμία καταβολής των φοροτελών που επιβάλλονται, υποκείμενος αφενός ανά πάσα στιγμή στην κατάσχεση της (περιουσίας) και αφετέρου  στην αδυναμία εκδόσεως φορολογικής ενημερότητας και μπλοκαρίσματος όλων των συναλλαγών του με το δημόσιο, την εφορία, τα ταμεία.

Αν λάβουμε υπόψη το χείριστο οικονομικό κλίμα, την συνεχιζόμενη επταετή ύφεση, την ανεργία, την απώλεια εισοδημάτων στα νοικοκυριά η αδυναμία πληρωμής ληξιπροθέσμων οφειλών είναι ο καθημερινός εφιάλτης του μέσου συνετού και συνεπή μέχρι χθες ανθρώπου.

Κατ  αυτό τον τρόπο άπαντες έχουμε καταστεί οφειλέτες, ακόμα και αν μέχρι χθες δεν είχαμε λάβει το παραμικρό δάνειο, διότι σήμερα οφείλουμε τον κάθε είδους φόρο, τέλος, χαράτσι.

Για το συνολικό χρέος της χώρας υπέγγυα έχει καταστεί ολόκληρη η ιδιωτική περιουσία εν τοις πράγμασι. Οπότε το εύστοχο έχουν υποθηκεύσει τις ζωές μας αποκτά και μια άμεση ρεαλιστική διάσταση, καθώς έχουν ουσιαστικά υποθηκεύσει τις περιουσίες όλων μια και όλα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, μέτρα κλπ ελέγχονται από τους δανειστές μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s