Μετά το υπουργείο Οικονομικών, μπλοκάρουν τους λογαριασμούς οφειλετών και οι δημοτικές αρχές…

gripas_colour

  • Πρώτος εφάρμοσε το σκληρό μέτρο ο δήμος Ηρακλείου, μπλοκάροντας το ΑΦΜ δεκάδων επιχειρηματιών του κέντρου, ενώ ο δήμος Μινώα Πεδιάδας έσπασε… ρεκόρ μπλοκάροντας 2.000 λογαριασμούς δημοτών του που όφειλαν 2,150 εκατ. ευρώ!

Χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και τα ΑΦΜ επιχειρήσεων που έχουν οφειλές προς τους δήμους, μπλοκάρουν οι δημοτικές αρχές της Κρήτης!

Η νέα διαδικασία είσπραξης εφαρμόζεται με νομοθεσία που ισχύει πλέον και προβλέπει ότι αν ο δήμος δεν στραφεί κατά του οφειλέτη του, τότε το ποσό καταλογίζεται στο δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο!

Μάλιστα μόλις τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εισαγγελικές παρεμβάσεις σε δήμους της υπόλοιπης χώρας και ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε αντιδημάρχους!

Πιθανώς πρώτος σε όλη την Κρήτη εφάρμοσε το μέτρο ο δήμος Ηρακλείου, που ξεκίνησε με το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ δεκάδων επιχειρηματιών καφετεριών του κέντρου, για οφειλές ακόμη και από τα τέλη της δεκαετίας του 1990! Ακόμη και ένα μικρό χρέος εκείνης της εποχής, από διάφορα τέλη, σήμερα έχει γιγαντωθεί και είναι προφανές ότι δεν μπορεί να το πληρώσει ο οφειλέτης, εφόσον οι μνημονιακές πολιτικές τον έχουν εξαντλήσει οικονομικά…

Κι αν ο δήμος Ηρακλείου πρώτος εφάρμοσε το σκληρό μέτρο, ο δήμος Μινώα Πεδιάδας το… παράκανε, μπλοκάροντας… 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς και ΑΜΦ δημοτών του! Οι οφειλές τους έφταναν τα 2,150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις οι 64 απ” αυτούς χρωστούσαν … 1,9 εκατ. ευρώ! Πάντως για το δήμο Μινώα το μέτρο απέδωσε, τουλάχιστο σε σχέση με τους μισούς οφειλέτες, οι οποίοι, για να ξεμπλοκάρουν λογαριασμούς και ΑΦΜ, προσήλθαν και ρύθμισαν τις οφειλές.

αναδημοσίευση από candianews (http://www.candianews.gr/2013/10/15/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BB/)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s