Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος? μήπως τελικά υπάρχουν γοργόνες…

Image

Η λαϊκή μυθοπλασία λέει πως ο Μ.Αλέξανδρος είχε μια αδερφή γοργόνα η οποία κάθε φορά που πετύχαινε κάποιο πλοίο ρωτούσε αν ζει ο αδερφός της. Αν κ απάντηση ήταν καταφατική τότε άφηνε το πλήρωμα να συνεχίσει ανενόχλητο το ταξίδι του, Αν όμως η απάντηση ήταν αρνητική θαλασσοπνίγονταν όλοι.

Εν έτει 2013 πάνε να μας τρελάνουν όμως κάποιοι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού που ισχυρίζονται πως η ύπαρξη τους ίσως δεν είναι εντελώς μύθος τελικά. Συγκεκριμένα  στο animal planet ισχυρίζονται ότι υπάρχουν βίντεο που παρουσιάζουν γοργόνες.

http://animal.discovery.com/tv-shows/mermaids/videos/mermaid-sighting-in-kiryat-yam.htm#mkcpgn=snag1

Τώρα το επιβεβαιώνει και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Σ ένα άρθρο της εν λόγω υπηρεσίας σε γνωστό περιοδικό όπου παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη «Υδάτινου ανθρωποειδούς», όπως τις χαρακτηρίζουν. Σε αυτό σημειώνουν ότι οι γοργόνες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ καθώς και ότι υπάρχουν και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου. Οι γοργόνες λένε οι ειδικοί ότι ζουν στην πλειοψηφία στα θερμά νερά της Καραϊβικής και της Μεσογείου, αλλά έχουν εντοπιστεί και στην περιοχή του Ειρηνικού και Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού.

Πηγή: iefimerida.gr 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s