Τζάμπα άδειες στα ιδιωτικά κανάλια

television

Πάρε κόσμε έχει μεταβληθεί η Ελλάδα.. Ένα παζάρι ξεπουλήματος. Οι επί 23 χρόνια σε καθεστώς ημιπαρανομίας ιδιωτικοί σταθμοί άνευ οποιουδήποτε αντιτίμου νομιμοποιούνται και ο μόνος νόμιμος σταθμός, η ΕΡΤ, είναι αποκλεισμένη από την digea εκπέμποντας αντάρτικα μέσω διαδικτύου.

Οι σταθμοί που ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε μισό ευρώ για την χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, ούτε μισό ευρώ για να αδειοδοτηθούν, τώρα νομιμοποιούνται να εκπέμπουν εφεξής ψηφιακά χωρίς να χρειαστεί να εκδώσουν άδεια, να πληρώσουν έστω ένα εφάπαξ ποσό για τα προηγούμενα 23 έτη δωρεάν χρήσης ενός δημόσιου αγαθού, όπως οι συχνότητες. Ουσιαστικά και εμμέσως καταργούν την υποχρέωση έκδοσης άδειας.

Τώρα είναι να απορεί κανείς γιατί τα ΜΜΕ καθημερινά στηρίζουν τη σημερινή κυβερνητική πολιτική? Κάθε διευκόλυνση, βλπ δελτία των 8, έχει και το αντίδωρο της, τη δωρεάν ψηφιακή εκπομπή.

Συγκεκριμένα όσοι εξέπεμπαν μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ημιπαράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις, μπορούν πια, ανέξοδα, να περάσουν στην ψηφιακή εποχή μόνο με τις προσωρινές άδειες που κατείχαν τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τους σταθμούς που εκπέμπουν πανελλαδικά (MEGA, ΑΝΤ1, STAR, ALPHA, SKAI, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΡΤ, «Ε») αλλά και όσους είναι τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας. Οι προσωρινά νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που εκπέμπουν χωρίς κανονικές άδειες επί 23 χρόνια, μπορούν να υπογράψουν νόμιμη σύμβαση με τους παρόχους δικτύου που θα πάρουν τις ψηφιακές συχνότητες, ώστε να περάσουν, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην ψηφιακή εποχή, χωρίς κανένα κόστος.

Η συγκεκριμένη διάταξη που «νομιμοποιεί» ουσιαστικά τα ιδιωτικά κανάλια και καταργεί τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα κατατέθηκε χθες στη Βουλή, μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας

Πηγή είδησης: iefimerida.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s